Home E-Learning Computer Basics: Quiz No.4

Computer Basics: Quiz No.4

882
2
Computer Basics_Quiz No.4
What is a Computer?

A Computer is an electronic device or appliance that directs and controls information or data. It is an electronic device for storing and processing data. Computer has an inbuilt ability to store, retrieve and process data.

  • Basic functions of computer are- Input Function, Processing Function, Output Function and Storage Function
  • Computer takes input from users, process these inputs, and then give the preferred output
  • With the growth of technology, computers are becoming more and more improved
  • Computers have become a significant part of our day-to-day life and they can be easily seen at almost all fields

We have created a series of Quizzes based on the knowledge of computer, computer operation and processes. We hope that these Quizzes will definitely help you in studying and knowing various things related with computer.


Let’s practise
QUIZ NO.4

1. Who invented Compact Disc (CD)?
  • James T. Russell
  • Alexander Graham Bell
  • Steve Jobs
  • Sir Timothy Berners-Lee
Ans- James T. Russell

2. What holds communication between electronic components of a system?
  • Hard drive
  • Bluetooth
  • Cabinet
  • Motherboard
Ans- Motherboard

3. Its primary purpose is to read and write any data.
  • Keyboard
  • RAM
  • SMPS
  • Printer
Ans- RAM

4. What is Wi-Fi?
  • Operating system of computer
  • Virus Scanner
  • Wireless network
  • Word processor
Ans- Wireless network

5. Linux, Window, DOS etc. are the examples of-
  • Operating systems
  • Local Area Network
  • Web browsers
  • Read-only memory
Ans- Operating systems

6. LAN, PAN, WAN and MAN are the four major types of-
  • Internet provider
  • Operating system
  • Computer network
  • Computer memory
Ans- Computer network

7. SMPS stands for-
  • Switched mode Power Supply
  • Single mode Power Supply
  • Secure mode Power Supply
  • System mode Power Supply
Ans- Switched mode Power Supply

8. A secret word or phrase that enables to use a computer system is called-
  • Fingerprint
  • Password
  • Topology
  • Access
Ans- Password

9. Unsolicited messages sent to a large number of internet users are called-
  • MMS
  • SMS
  • Spam
  • Malware
Ans- Spam

10. In MS Word, the shortcut key to centre align the selected text is-
  • Ctrl + E
  • Ctrl + C
  • Ctrl + S
  • Ctrl + A
Ans- Ctrl + E

Practise the above questions in the Quiz below


[quiz-cat id=”1052″]


Play Again


Quiz No.1
Quiz No.2
Quiz No.3
Quiz No.5
MS Word Quiz
Online Quiz with Certificate


also read:

HTML DATA STRUCTURE
DBMS REASONING
C PROGRAM APTITUDE
E-LEARNING
Previous articleComputer Basics: Quiz No.3
Next articleMicrosoft Word Quiz

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here