Home E-Learning Microsoft Word Quiz

Microsoft Word Quiz

784
4
MS Word Quiz
MS Word
Microsoft Word is a word processor developed and designed by Microsoft, an American multinational technology corporation. MS Word was first released on October 25, 1983, under the name Multi-Tool Word for Xenix systems. It is very popular and commonly used program of Microsoft Office suite. MS Word is one of the most extensive solutions for documents creation.

We have created a special Quiz, based on the information and knowledge of MS Word. This quiz can prove to be a good practice to test your MS Word skills and techniques. We hope that this Quiz will definitely help you to learn something that you didn’t learn before. Let’s go and try it!

 

1. To copy selected text, the shortcut key is:
  • Ctrl + S
  • Ctrl + C
  • Ctrl + V
  • Ctrl + J
Ans: Ctrl + C

 

2. To cut selected text, the shortcut key is:
  • Ctrl + S
  • Ctrl + C
  • Ctrl + X
  • Ctrl + J
Ans: Ctrl + X

 

3. To paste selected text, the shortcut key is:
  • Ctrl + V
  • Ctrl + C
  • Ctrl + X
  • Ctrl + S
Ans: Ctrl + V

 

4. To select all contents of the page, the shortcut key is:
  • Ctrl + V
  • Ctrl + C
  • Ctrl + X
  • Ctrl + A
Ans: Ctrl + A

 

5. To bold highlighted selection, the shortcut key is:
  • Ctrl + H
  • Ctrl + C
  • Ctrl + B
  • Ctrl + S
Ans: Ctrl + B

 

6. To italicize highlighted section, the shortcut key is:
  • Ctrl + B
  • Ctrl + X
  • Ctrl + I
  • Ctrl + V
Ans: Ctrl + I

 

7. To justify the paragraph, the shortcut key is:
  • Ctrl + J
  • Ctrl + H
  • Ctrl + B
  • Ctrl + A
Ans: Ctrl + J

 

8. To underline highlighted section, the shortcut key is:
  • Ctrl + E
  • Ctrl + B
  • Ctrl + X
  • Ctrl + U
Ans: Ctrl + U

 

9. To open find box, the shortcut key is:
  • Ctrl + H
  • Ctrl + F
  • Ctrl + O
  • Ctrl + S
Ans: Ctrl + F

 

10. To open replace box, the shortcut key is:
  • Ctrl + H
  • Ctrl + X
  • Ctrl + U
  • Ctrl + A
Ans: Ctrl + H

 

11. To insert hyperlink, the shortcut key is:
  • Ctrl + H
  • Ctrl + I
  • Ctrl + J
  • Ctrl + K
Ans: Ctrl + K

 

12. To open the print window, the shortcut key is:
  • Ctrl + O
  • Ctrl + P
  • Ctrl + Q
  • Ctrl + R
Ans: Ctrl + P

 

13. To undo the last action, the shortcut key is:
  • Ctrl + Z
  • Ctrl + S
  • Ctrl + Y
  • Ctrl + O
Ans: Ctrl + Z

 

14. To redo the last action, the shortcut key is:
  • Ctrl + N
  • Ctrl + S
  • Ctrl + U
  • Ctrl + Y
Ans: Ctrl + Y

 

15. To align the line or text to the left, the shortcut key is:
  • Ctrl + J
  • Ctrl + K
  • Ctrl + L
  • Ctrl + M
Ans: Ctrl + L

 

16. To align the line or text to the center, the shortcut key is:
  • Ctrl + E
  • Ctrl + F
  • Ctrl + Y
  • Ctrl + K
Ans: Ctrl + E

 

17. To align the line or text to the right, the shortcut key is:
  • Ctrl + P
  • Ctrl + R
  • Ctrl + J
  • Ctrl + U
Ans: Ctrl + R

 

18. To open a document, the shortcut key is:
  • Ctrl + O
  • Ctrl + R
  • Ctrl + J
  • Ctrl + U
Ans: Ctrl + O

 

19. To create a new document, the shortcut key is:
  • Ctrl + P
  • Ctrl + R
  • Ctrl + N
  • Ctrl + J
Ans: Ctrl + N

 

20. To indent the paragraph, the shortcut key is:
  • Ctrl + J
  • Ctrl + K
  • Ctrl + L
  • Ctrl + M
Ans: Ctrl + M

 

.

Practise the above 1 to 20 questions in the Quiz below
(Reload the page to restart the Quiz)
[quiz-cat id=”1096″]

.

also see:

Computer Basics: Quiz No.1 Computer Basics: Quiz No.2
Computer Basics: Quiz No.3 Computer Basics: Quiz No.4
Computer Basics: Quiz No.5
 

HTML DATA STRUCTURE
DBMS REASONING
C PROGRAM APTITUDE
E-LEARNING
Previous articleComputer Basics: Quiz No.4
Next articlePlay ‘Computer Knowledge Online Quiz’ and Get Certificate

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here