Home E-Learning Computer Basics: Quiz No.3

Computer Basics: Quiz No.3

742
1
computer basics-QUIZ NO.03
What is a Computer?

A Computer is an electronic device or appliance that directs and controls information or data. It is an electronic device for storing and processing data. Computer has an inbuilt ability to store, retrieve and process data.

  • Basic functions of computer are- Input Function, Processing Function, Output Function and Storage Function
  • Computer takes input from users, process these inputs, and then give the preferred output
  • With the growth of technology, computers are becoming more and more improved
  • Computers have become a significant part of our day-to-day life and they can be easily seen at almost all fields

We have created a series of Quizzes based on the knowledge of computer, computer operation and processes. We hope that these Quizzes will definitely help you in studying and knowing various things related with computer.


Let’s practise
QUIZ NO.3

1. The process of transferring files from Internet to computer is called-
  • Pasting
  • Downloading
  • Copying
  • Uploading
Ans: Downloading

2. The process of transferring files from computer to the Internet is called-
  • Surfing
  • Downloading
  • Copying
  • Uploading
Ans: Uploading

3. IBM stands for-
  • International Business Machines
  • Internet Business Module
  • Intel Basic Module
  • Imaging Basic Material
Ans: International Business Machines

4. This type of virus uses computer hosts to reproduce itself-
  • Stealth
  • File
  • Macro
  • Worm
Ans: Worm

5. Which of the following is a presentation program?
  • MS Word
  • MS Power Point
  • MS Access
  • MS Excel
Ans: Ms Power Point

6. Which of the following is a spreadsheet?
  • MS Word
  • MS Power Point
  • MS Access
  • MS Excel
Ans: Ms Excel

7. The shortcut key to Zoom out window is:
  • Shift + [-]
  • Win + [-]
  • Win + F9
  • Alt + [-]
Ans: Win + [-]

8. MIDI stands for:
  • Memory Interface Digital Instrument
  • Musical Instrument Digital Interface
  • Musical Interface Digital Instrument
  • Multiple Interface Digital instrument
Ans: Musical Instrument Digital Interface

9. MS Word is ____ software
  • Programming
  • Application
  • Compiler
  • System
Ans:

10. When was the first computer invented?
  • 1930
  • 1821
  • 1822
  • 1925
Ans: 1822

Practise the above questions in the Quiz below


[quiz-cat id=”1032″]


Play Again


Quiz No.1
Quiz No.2
Quiz No.4
Quiz No.5
MS Word Quiz
Online Quiz with Certificate


also read:

HTML DATA STRUCTURE
DBMS REASONING
C PROGRAM APTITUDE
E-LEARNING
Previous articleComputer Basics: Quiz No.2
Next articleComputer Basics: Quiz No.4

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here