Home E-Learning Computer Basics: Quiz No.2

Computer Basics: Quiz No.2

853
0
computer basics-QUIZ NO.02
What is a Computer?

A Computer is an electronic device or appliance that directs and controls information or data. It is an electronic device for storing and processing data. Computer has an inbuilt ability to store, retrieve and process data.

  • Basic functions of computer are- Input Function, Processing Function, Output Function and Storage Function
  • Computer takes input from users, process these inputs, and then give the preferred output
  • With the growth of technology, computers are becoming more and more improved
  • Computers have become a significant part of our day-to-day life and they can be easily seen at almost all fields

We have created a series of Quizzes based on the knowledge of computer, computer operation and processes. We hope that these Quizzes will definitely help you in studying and knowing various things related with computer.


Let’s practise
QUIZ NO.2

1. IC chips used in computers are usually made of:
  • Lead
  • Silicon
  • Chromium
  • Gold
Ans: Silicon

2. Which of the following is an example of non-volatile memory?
  • Cache memory
  • RAM
  • ROM
  • None of the above
Ans: ROM

3. DOS stands for:
  • Daily Office Service
  • Device Operating Sytem
  • Data Operating Solution
  • Disk Operating System
Ans: Disk Operating System

4. HTTP 404 is:
  • An error message indicating server not found
  • An error message indicating forbidden
  • An error message indicating server found
  • An error message indicating moved permanently
Ans: An error message indicating server not found

5. What is the full form of XML?
  • Extra Markup Loop
  • Xtreme Madeup Loop
  • Xtra Machine Language
  • Extensible Markup Language
Ans: Extensible Markup Language

6. What is the correct expanded form of ‘http’ in internet address?
  • higher text transfer protocol
  • higher transfer tex protocol
  • hybrid text transfer protocol
  • hyper text transfer protocol
Ans: hyper text transfer protocol

7. The most powerful type of computer is:
  • Super Disk
  • Super Computer
  • Super Processor
  • Super System
Ans: Super Computer

8. The first fully supported 64-bit operating system is:
  • Windows XP
  • Pentium 4
  • Linux
  • DOS
Ans: Linux

9. Which one of the following is not a computer language?
  • JAVA
  • C++
  • Basic
  • Disk
Ans: Disk

10. The full form of PDF is:
  • Portable Document Format
  • Private Document Format
  • Printing Document Format
  • Photo Document Format
Ans: Portable Document Format

Practise the above questions in the Quiz below


[quiz-cat id=”1023″]


Play Again


Quiz No.1
Quiz No.3
Quiz No.4
Quiz No.5
MS Word Quiz
Online Quiz with Certificate


also read:

HTML DATA STRUCTURE
DBMS REASONING
C PROGRAM APTITUDE
E-LEARNING
Previous articleComputer Basics: Quiz No.1
Next articleComputer Basics: Quiz No.3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here